FEBC-FABA
De Faba vraagt om verduidelijking van de versoepeling van de quarantainemaatregelen!

De regering heeft zojuist een versoepeling van de quarantainemaatregelen aangekondigd, met name voor de Bouwsector. We komen hierop terug in een volgende mededeling, dewelke wij u in de loop van volgende week zullen bezorgen. De versoepelde maatregelen gelden ook voor doe-het-zelvers en tuincentra, die vanaf nu weer zullen open kunnen gaan.

We hebben intussen de FOD Binnenlandse Zaken (www.info-coronavirus.be) verzocht om de versoepelde maatregelen eveneens toe te passen in de hiernavolgende gevallen:

  1. De vrijstelling voor “doe-het-zelf”-winkels uitbreiden tot "Winkels en showrooms waar schoonmaak- en renovatieproducten worden uitgestald en verkocht aan particulieren", op voorwaarde natuurlijk dat de sociale afstandsmaatregelen worden gerespecteerd.

 

  1. De vrijstelling voor huishoudhulpen (die blijven werken bij mensen thuis) uit te breiden tot alle renovaties - bouwwerkzaamheden bij de klant thuis, op voorwaarde natuurlijk dat de sociale afstandsmaatregelen worden gerespecteerd.

 

  1. In dezelfde geest en rekening houdend met de nodige sociale distancing, het bezoeken van bewoonde woningen met het oog op de verkoop ervan toelaten.

We houden u in de komende uren op de hoogte van het succes van onze inspanningen.