Home
Sitemap
Print
Links
 
 
 
Members
 
Home
De Federatie
Residentiële sector
Niet-Residentiële sector
Event
Publicaties
Magazine
Films
Brochures
10 aanbevelingen om stortklaar beton (SB) te bestellen en te plaatsen
Vakbekwaamheid voor beroepschauffeurs
Betonspecificaties voor diepwanden
Chemische producten: zich informeren en beschermen
Een zwembad bouwen? Maak uw droom waar
Charter
Algemene Aanneming
Charter Faba-FEDBETON
Brochure Erkenning van de Aannemers
Faba Congres 2015: Finaal Rapport
Het Belgisch Staatsblad voor de algemene aannemers
Belgische specificatienormen voor beton
Normen, productcertificatie - keurmerken: Wegwijs in het doolhof
Wenskaarten
Actualiteit
Foto's
Agenda
Extranet
Contact
 
Onze leden:
 
 
 
 
Opzoeken
een bouwaannemer
 
 
 
 
 
'
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Charter Faba-FEDBETON

Een Charter voor het stortklaar beton (SKB)

Om het charter lezen, klikt op de afbeelding rechts.

De Federatie van Algemene Bouwaannemers (Faba) en de Federatie voor Stortklaar Beton (FEDBETON) hebben een charter goedgekeurd betreffende de levering en de plaatsing van stortklaar beton (SKB) op de werven. Voor de levering en plaatsing van het stortklaar beton is een goede communicatie nodig tussen de betonleverancier en de aannemer. Dat is de beste garantie op een zeker, soepel en kwaliteitsvol werk. Het charter bevat aanbevelingen voor alle bouwplaatsen. Voor elke bouwplaats wordt evenwel aangeraden dat de aannemer en de betonleverancier met elkaar praten.


Dit akkoord tussen onze Federatie en de Faba is historisch. Het zal alle aannemers in staat stellen een en ander beter te begrijpen en het zal hun communicatie met de betonleveranciers versterken”, verklaart Marc Jonckheere, Voorzitter van FEDBETON.

Het charter bestaat uit vier delen en herneemt punt per punt een reeks aanbevelingen voor de aannemers en de betonleveranciers. Het eerste deel is gewijd aan de communicatie en de organisatie tussen aannemers en betonleveranciers. Het is immers belangrijk om tijdig te communiceren en dit vóór aanvang van de werken. Daarna wordt het veiligheidsaspect in het charter benadrukt. Het is van wezenlijk belang om de veiligheidsvoorschriften op de bouwplaats na te leven. Het derde punt van het charter is de kwaliteit: levering van beton voorzien van het BENOR-label waarborgt de conformiteit met de geldende normen. Het laatste punt van het charter gaat over het milieu, met daarbij de wil om de ecologische voetafdruk te beperken En dat niet alleen bij het vervoer maar ook bij het bestellen van beton. Het is belangrijk om de juiste hoeveelheid beton te bestellen om zo betonoverschotten die per definitie moeten worden gerecycleerd te beperken.


Stortklaar beton is het meest gebruikte materiaal in de bouwsector. Het werd tijd dat een reeks aanbevelingen ten aanzien van de professionals op papier werden gezet. Dit zal een versterkte communicatie mogelijk maken, ingegeven door doeltreffende adviezen”, verklaart Frank Goes, Voorzitter van de Faba.

 

Print
 
      Disclaimer